Частинки крові з ознаками радації: вчені підтвердили історію розп'яття Ісуса

Вченим важко пояснити походження радіоактивних частинок у зразках крові.
 |  Автор: Соколенко Вікторія
Частинки крові з ознаками радації: вчені підтвердили історію розп'яття Ісуса
Ілюстративне зображення / Getty Images

Під час дослідження Святої плащаниці, в яку, ймовірно, було загорнуте тіло Христа, вчені виявили невеликі частинки крові, ознаки відмови органів, травм, хвороби та радіації. Усе перераховане підтверджує біблійну легенду про розп'яття.

Читайте також: Пророкування загибелі та руйнувань: учені розшифрували стародавні вавилонські таблички

Тільки 1978 року було дозволено вперше взяти фізичні зразки з Туринської плащаниці. Однак результати проведеної роботи не дали чіткої відповіді на питання, чи містять матеріали кров. Професор Падуанського університету Джуліо Фанті проаналізував ці зразки за допомогою сучасних мікроскопів, здатних розрізняти найдрібніші частинки. Повторний огляд виявив присутність гемоглобіну - основного компонента крові, а також двох різних її груп, які Фанті ідентифікував як типи A і B. Це вказує на те, що тканина справді контактувала з людиною, яка отримала криваві рани, а не була створена з використанням фарби чи інших штучних методів.

"Високий відсоток креатиніну, виявлений у зразках, можна пояснити, особливо під час останньої години Ісуса перед смертю на хресті, зниженням кровотоку до нирок, також спричиненим гіповолемією та сильним зневодненням", - каже Джуліо Фанті.

Ці висновки зіставляються з Іоанна 19:28, де йшлося "Ісус сказав: Я спраглий". Аналіз зразків крові з Плащаниці також виявив ознаки уремічного синдрому - стану, що виникає при нездатності нирок виводити відходи. Зазвичай він розвивається через захворювання, але може бути спричинений тупою травмою органу. Фанті припускає, що така травма могла статися, коли Ісуса били батогом. Від Іоанна 12:1 сказано: "Тоді Пилат узяв Ісуса і звелів бичувати".

"Я назвав кров групи A такою, що вийшла з трупа, а отже, посмертною кров'ю. Вона складається з мікроцитів, що вказують на респіраторні страждання Ісуса на хресті", - ідеться в публікації.

За словами Фанті, частинки крові типу B мають темніший відтінок і гостріші краї порівняно з кров'ю типу A. Вчений вважає, що це вказує на те, що кров типу B з'явилася ще до смерті Ісуса, а такі відмінності пояснюються особливостями процесу згортання. Згорнуті кров'яні кірки могли утворитися, коли Ісус перебував на хресті або піднявся на Голгофу.

Обидва типи крові містять сліди ґрунтових матеріалів, таких як глина і вапняк, які, за словами Фанті, зазвичай зустрічаються в Єрусалимі. Це вказує на можливе походження Плащаниці з цього регіону. Вважається, що тіло Ісуса не було омите перед похованням і його швидко помістили в гробницю. Отже, на ньому залишилися сліди землі, якою він ішов і на яку падав дорогою на Голгофу.

Цікаво, що в зразках крові з Плащаниці було знайдено свідчення можливого впливу радіації. У крові типу A виявлено бета-частинки - електрони з високою кінетичною енергією, які виділяються під час розпаду радіоактивних елементів, як-от калій-40, який використовується у вибухових речовинах і феєрверках. У крові типу B було виявлено частинки фотонного випромінювання, також відомі як гамма-промені, які зазвичай виникають під час ядерних реакцій. Християни ж вважають, що ці сліди і відбитки на Плащаниці могли виникнути завдяки енергії, що виходила з тіла Христа під час воскресіння.

Нагадаємо, раніше ми писали" про те, що названо місце, де Ісус повернув зір сліпому.

Читайте також: Спростовано теорію про час утворення континентів на Землі

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися головні новини.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах